Önskedrömmaren

Önskedrömmaren  handlar om våra grundläggande behov, vad alla önskar sig men en del bara kan drömma om. 

 Inb 34 sid i färg    ISBN 9789197961783

E-bok ISBN 978-91-984200-4-3

 För att fånga barnens känslor och empati är huvudpersonen i  ”Önskedrömmaren”  en katt. I boken kommer olika djur till tals, de som i verkligheten inte har någon röst alls.  Och det kommer visa sig att deras behov inte skiljer sig så mycket från våra. Det kommer barnen att upptäcka i slutet av boken. Även djuren behöver mat, rent vatten, få leka, känna trygghet osv.

 I boken få vi följa den kvarlämnade och övergivna katten Finess. För att söka mat ger han sig iväg på en tuff vandring. Där träffar han både tama och vilda djur. En katt är faktiskt det enda av våra husdjur som rör sig fritt i dessa två världar. Hur katten lever när den inte är inne och med människor vet vi väldigt lite om.

På sin utsatta vandring möter Finess olika djur, tama såväl som vilda, och alla har de något att berätta. Vad de berättar hjälper Finess att förstå vad både han och de han möter behöver för att klara livet och ännu hellre få ett bättre liv. 

Barnen kommer att upptäcka hur lika djurens behov är våra egna. Men för Finess blir det svårt att hitta det han behöver. Är det bara önskedrömmar eller går det att uppnå innan det är för sent för Finess och hans vänner…?