Om mobbning för de yngsta.

Boken kan användas i arbetet med att förebygga mobbning, och är riktad till de allra yngsta barnen. De kan lära sig hur man blir en bra kompis och hur man hjälper en som är ledsen och ensam.

Mobbning är skolans största problem och problemen förvärras ju större barnen blir. Borde man inte då lära de allra yngsta barnen hur man undviker mobbning?

Därför riktar sig boken just till de yngsta barnen.

 
 Vill också vara medl ISBN 9789197961745_edited-1

Vill också vara medNär Luna inte får vara med de andra knyttarna hittar hon en dag en skattkarta. Men för att den magiska kartan ska visa vägen till skatten måste knyttarna göra vad som står på skyltarna längs vägen. Annars vägrar kartan att visa hur de ska komma vidare till skatten. Under vandringen kommer knyttarna förstå hur de ska bära sig åt för att bli en bättre kompis. Skatten visar sig sedan vara något annat än vad de tänkt sig.

Det är en skatt som alla uppskattar, också mobbaren Bark. Även han vill vara med de andra och blir en bra kompis.

 

 För att hålla arbetet mot mobbning levande finns en affisch som hör till boken. Affischen "Goda vänner" borde finnas uppsatt i varje förskola och i varje klassrum. Där finns råden från boken samlade hur man blir en bra vän.

Affischer kan beställas från förlaget

Vill också vara med affisch
Ebok   ISBN 978-91-979617-4-5