Tilda med hallonsaft och tjejkraft

 om jämställdhet för yngre barn

Tilda med hallonsaft oc  ISBN 9197406848_edited-1

 

Flickorna måste få höras och synas lika mycket som pojkarna, men flickorna ska inte behöva efterlikna pojkarna för att bli jämställda.
I Tilda med hallonsaft och tjejkraft är det flickornas handlingar och saker som visar sig mest verkningsfulla, och det på ett område som annars pojkarna brukar lägga beslag på. 

Tilda firar födelsedag med sin jämnåriga kusin och de har fått lov att tälta. När fullmånen lyser blir det spännande och sedan lite läskigt. Tilda kommer på något som ger de tältande flickorna mod och innan dagen gryr har de också blivit hjältar.

Boken om Tilda kan läsas som en vanlig spännande bok. Den kan även användas som en början på samtal om jämställdhet med mindre barn. Flickorna behöver förebilder och därför är det flickornas handlingar som visar sig mest verkningsfulla. Och när Tildas lillebror gärna vill bli lika bra som Tilda får de andra pojkarna i boken något att tänka på.

I slutet av e-boken finns en handledning för vuxna med råd och tips hur man kan prata med barn om könsroller och jämställdhet. Där finns bra exempel som hämtats från bokens handling.

E-bok ISBN 978-91-984200-2-9