Dum blir snäll ISBN 9789197961738_edited-1

Dum blir snäll

 
Dum blir Snäll är en rimsaga som handlar om mobbning och boken riktar sig till de allra yngsta barnen.
Även de yngsta barnen förstår skillnaden på en snäll och en dum/elak handling. De kan mycket väl känna empati för den som är ledsen och förstå vilken handling eller ord som sårade.
De första åren är en bra tid för att utveckla barnens empati och känsla för vad som är rätt eller fel. Det man lär sig från början kommer omedvetet att styra oss, ha företräde och sitta i ryggmärgen, som vi brukar säga.
Ett sätt att lära sig empati och undvika mobbning är att barnen förstår och känner igen när någon är dum så de inte "hänger på". Lika viktigt är att de vet vad man kan göra för att hjälpa en som är ledsen och utsatt, och kanske göra kompisen glad igen.
Filuren Dum är kall och blå som is. Han är enfärgad och väldigt dum. Alla filurerna är rädda för honom och gör som han säger. Särskilt synd är det om filuren Randan som blir ensam och ledsen när de andra sviker. Men en dag finner Randan en ny vän...
Bilderbok i färg 25 sid inbunden ISBN 978-91-979617-3-8
 
Till boken hör affischen "Snäll och en riktig vän". Den visar hur Dum har förändrats och blivit snäll. Han har kommit till insikt om hur dumt det är att vara enfärgad och dum. Nu vet han istället hur en riktig vän ska vara.
Den affischen ska förstås finnas uppsatt som en påminnelse.
 
Finns som ebok ISBN 978-91-979617-3-8  Affischen kan då beställas separat från förlaget.
 
Dum blir snäll affisch