Med Alma året runt

Med Alma året runt

Hur långt år ett år och vad är en årstid? Hur ser det ut i naturen  till exempel på vintern eller hösten. Och hur lever de vilda djuren under de olika årstiderna? Vilka månader hör till olika årstider och i vilken ordning kommer de? Vilken månad börjar året? Vilken månad föds de flesta djurungar? När fryser sjöarna? När plockar vi vitsippor, när binder vi midsommarkransar? När går djuren i idé? Ja, det är många funderingar som ett barn kan ha som inte själv har varit med om så många årscykler.

Vad betyder årstiderna för barnen och hur märker de av dessa? Olika temperaturer gör att vi klär oss helt olika, från varmaste vinteroverallen till baddräkter eller regnkläder vissa dagar. Ljuset skiftar under året från den mörka midvintern till ljusa sommarnätter. Aktiviteterna förändras och anpassas efter årstidernas skiftningar. På vintern åker vi skidor bygger snögrottor, tänder ljus, leker inomhus och så vidare.  På sommaren kan man bada, fiska, springa barfota, klia på myggbett och mycket annat. Det är mycket som händer på ett år.  I boken tar Alma oss med under ett år. På varje uppslag visar hon en månad, på ena sidan visar hon vad hon gör. På andra sidan visar hon vad som händer i naturen och vad djuren gör.För att barnen ska känna igen sig används naturfoton från olika månader som bakgrund till berättelsen. 

 Månader och årstider kommer och går
Innehåller sommar, höst, vinter och vår.
För olika månader och årstider ska vi tacka,
Hälsar och tycker Alma Nacka. 
 
 
 
I slutet av boken får djuren också komma till tals. De vill att barnen hjälper till att få naturen att må bra. Det finns många saker som även barn kan hjälpa till med. Råden sammanfattas på affischen "Lyssna på skogens djur. Var rädd om vår natur. 
 
ISBN 978-91-979617-5-2  (Affisch ingår i pappersboken)
 
 
E-bok ISBN 978-91-984053-5-4
Affisch kan beställas separat från förlaget
 
Med Alma året runt affisch