Tilda med is och sol

Tilda med is och sol 
Om mobbing för yngre barn

Tilda är en ganska bråkig tjej, men egentligen vill hon vara snäll. Hon kan bara inte låta bli att bråka. Av sin farmor får hon låna ett halsband med en sten som är mycket märklig. Stenen kan ändra sig och bli blå och kall som en isflinga, den kan också bli gul och varm som en solglimt. När Tilda börjar använda stenen blir den bara mer och mer blå och den riskerar att slockna och för alltid förlora sin kraft. Tilda lyckas till slut rädda stenen och hon får en ny kompis.
Tilda med is och sol  ISBN 9197406813_edited-1
Boken om Tilda kan läsas som en vanlig spännande bok. Den kan även användas som en början på samtal om mobbning med mindre barn. Speciellt för förskolan och skolans lägre klasser finns därför ett arbetsmaterial framtaget där boken är en central del.

ISBN 91-974068-1-3 Inbunden, 34 sidor med färgillustrationer av Inger Koleff.
Arbetsmaterial till Tilda med is och sol
Handledning och affischer

Enligt flera undersökningar blir 10 procent av alla skolbarn utsatta för mobbning. Alla borde därför ha rätt att komma förberedda och veta hur man kan hjälpa en utsatt.
Två affischer som anknyter till boken fungerar som en påminnelse och kan användas i samtal om mobbning med barnen.
Till boken och affischerna finns en handledning. Där finns en genomgång av mobbning, förklaringar, råd och tips om hur man med hjälp av boken och affischerna kan arbeta vidare praktiskt.
ISBN 91-974068-2-1 , handledning 26 sidor häftad (gemensamt ISBN för handledning och affischer)

Affischer till Tilda med is och sol

Tilda med is och sol Affisch solTilda med is och sol Affisch is