Elsas hälsa

 

Alla barn måste få chans att må bra

När mår man bra - och när mår man inte alls bra? Och hur kommer det sig att man mår dåligt?

Vuxna kan förstå att dåliga vanor till slut ger dålig hälsa. Men det är inte så lätt för ett barn att förstå hur våra vanor påverkar hur vi mår såväl fysiskt, psykiskt som mentalt. Kan man till exempel bli på dåligt humör för att man ätit för mycket godis? Bli trött för att man är hungrig?  Eller bli glad när man har rört på sig och så vidare.

Goda vanor är grunden för en god hälsa. Alla borde få med sig goda vanor från början. Med fantasins hjälp kan man lära barnen goda vanor och lära dem känna igen de dåliga.

          
 

Elsas hälsa ISBN 9789197767200_edited-1

 

 Elsas hälsa.  Elsa är en tjej som äter fel, rör sig för lite och blir tröttare och ledsnare för varje dag som går. När Godisråttan, Kakmonstret och Snabbmaten flyttar in hos Elsa banar de iväg för Latmasken, Surpuppan, Lipsillen med flera. Skolan/förskolan orkar hon knappt med och hon håller på att förlora sina kamrater för att hon jämnt är på dåligt humör. När Elsa byter miljö på sommarlovet ändrar hon sina vanor. Hon blir piggare, vaknare, gladare, får nya intressen och nya vänner. När hon kommer hem igen är hon inte längre sugen på godis, kakor och snabbmat. Hon är fylld av energi och nya idéer.    

En fin affisch med Elsas råd  "Hälsa med Elsa" finns att beställa separat. Den kan sitta uppe som en påminnelse om vad man kan göra för att må bra.

    ISBN 978-91-984053-6-1  (Affischen medföljer pappersboken  )     

Ebok ISBN 978-91984053-6-1                                 

    
 Elsas hälsa affisch  

Så tycker några av läsarna

"Lätt för barnen att ta till sig och lära sig hur vikigt det är 
med bra vanor." Förskollärare, Malmö

"Rolig bok, barnen lärde sig snabbt hur man känner igen
dåliga vanor och hur man kan undvika dem." Lärare, Skövde

"Enkel, rolig och lättfattlig med trevliga bilder." Lärare, Borås

"Bra upplägg med tydligt budskap som barnen förstår."
Förskollärare, Kungsbacka

"Pedagogisk, rolig och lättläst." Förskollärare Göteborg