Tilda med is och sol 298 kr inkl affischer och handledning

 Om mobbning för yngre barn ( 4 -10 år)

Enligt flera undersökningar blir 10 procent av alla skolbarn utsatta för mobbning. Alla borde därför ha rätt att komma förberedda och veta hur man kan hjälpa en utsatt.
Två affischer som anknyter till boken fungerar som en påminnelse och kan användas i samtal om mobbning med barnen.
Efter ebokens handling finns en handledning för vuxna. Där finns en genomgång av mobbning, förklaringar, råd och tips om hur man med hjälp av boken och affischerna kan arbeta vidare praktiskt.

Affischerna kan beställas separat från förlaget

 Tilda med is och sol  ISBN 9197406813_edited-1   

Tilda med is och sol.Tilda är en ganska bråkig tjej, men egentligen vill hon vara snäll. Hon kan bara inte låta bli att bråka. Av sin farmor får hon låna ett halsband med en sten som är mycket märklig. Stenen kan ändra sig och bli blå och kall som en isflinga, den kan också bli gul och varm som en solglimt. När Tilda börjar använda stenen blir den bara mer och mer blå och den riskerar att slockna och för alltid förlora sin kraft. Tilda lyckas till slut rädda stenen och hon får en ny kompis.

Boken om Tilda kan läsas som en vanlig spännande bok. Den kan även användas som en början på samtal om mobbning med mindre barn. Speciellt för förskolan och skolans lägre klasser finns därför ett arbetsmaterial framtaget där boken är en central del.  

 

 Tilda med is och sol Affisch solTilda-med-is-och-sol--handledning Tilda med is och sol Affisch is